Novi spot grupe The Breeders je kao naučno-fantastični triler (VIDEO)

501

Američki alternativni rokeri The Breeders objavili su video-spot za singl “Spacewoman”, koji je skinut sa njihovog petog studijskog albuma “All Nerve”.

Spot, koji je snimljen u maniru naučno-fantastičnog trilera, režirao je poznati glumac i režiser Richard Ayoade, koji se deklariše kao veliki obožavatelj ovog benda. Tokom izjave u vezi sa samim spotom, osvrnuo se na 1990. godinu kada je putovao iz rodnog Ipsviča do Londona, kako bi kupio prvi The Breeders album “Pod”. Danas, skoro trideset godina kasnije, udružio je snage sa svojim omiljenim bendom i napravio ovu jezivu kratku priču.

Album “All Nerve” objavljen je 2. marta i ujedinio je klasičnu postavu benda The Breeders, koja stoji iza platinastog albuma “Last Splash” iz 1993. godine. Postava koju čine Kim Deal, Kelley Deal, Josephine Wiggs i Jim Macpherson ponovo se okupila 2013. godine, na dvadesetu godišnjicu njihovog najuspješnijeg izdanja, koju je tom prilikom proslavila koncertom. Od tada je bend u tajnosti radio na novom materijalu, dok su u međuvremenu odradili američku i evropsku turneju.

Album je sniman širom Sjedinjenih Američkih Država u saradnji sa više producenata, dok se na mjesto dizajnera vizuelnog identiteta vratio stari saradnik Chris Bigg. Album će objaviti izdavačka kuća 4AD i to na ekskluzivnom narandžastom vinilu, CD-u i digitalnim platformama.

Spot za “Spacewoman” možete pogledati u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA