Nissan predstavio 370Z Project Clubsport 23 (FOTO)

346

Nissan je na ovogodišnjem izdanju Sajma automobila u Las Vegasu, pored ostalog, predstavio i temeljno modifikovan model 370Z koji pokreće motor sa 400 konjskih snaga.

U Nissanu su odlučili da jednim, tvornički dorađenim, primjerkom potencijalnim kupcima i sadašnjim vlasnicima ukažu na nekolicinu mogućnosti s kojima će pomalo vremešan sportski Coupe i dalje ostati među zanimljivijim opcijama.

370Z Project Clubsport 23 opremljen je vrhunskim komponentama koje su “posuđene” sa polica odjela Nissan Motorsport i njihovih dugogodišnjih partnerskih kompanija.

Za osnovu projekta iskorišten je model Nissan 370Z NISMO čiji je 3,7-litarski atmosferski V6 motor VQ37VHR (350 KS) u ovom slučaju zamijenjen trolitarskom biturbo V6 opcijom VR30DDTT s kojom na zadnju osovinu stiže 400 KS.

S novim motorom stigli su unaprijeđeni elementi vješanja. Poboljšan je i upravljački sistem, ali i kočnice koje se kriju iza posebnih 18-inčnih ojačanih aluminijumskih felgi koje “potpisuje” Rays, a na kojima su gume Hankook RS4 dimenzija 285/35.

Pored sigurnosnog kaveza unutrašnjost je obložena kožom sa dizajnerskim detaljima koji trebaju podsjetiti na legendarni model Datsun 240Z.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA