Nevrijeme u Crnoj Gori, u Podgorici ostali bez vode za piće

395

Kiša koja je u utorak padala satima i jak južni vjetar, pričinile su znatnu štetu na području opština Podgorica i Tuzi, te stanovnike u primorskim opštinama ostavile bez pijaće vode.

Velike količine padavina onemogućile su prilaz mnogobrojnim kućama i otežale prolaz ispod podvožnjaka na nekim od glavnih saobraćanica u glavnom gradu. Osim kiše, neprilike je donio i vietar, koji je oštetio plastenike u mjestima u okolini Tuzi, ali i veliki broj stabala iščupao iz korjena.

Vremenske nepogode otežale su funkcionisanje i stanovnicima na primorju, gdje je usljed jake kiše prethodnih dana došlo do zaslanjenja izvorišta u Orahovcu. Zbog toga u većem djelu kotorskih opština voda nije bila upotrebljiva za piće, i to na području Starog grada, Dobrote, Orahovca, Perasta i Risna. Kotorski “Vodovod” preuzima vodu iz Regionalnog vodovoda, ali zbog zaostale slane vode u sistemu pojedini dijelovi, kao što su Perast i Risan, pitku vodu dobili su tek večeras.

Direktorat za vanredne situacije ranije je upozorio na to da se od 27. do 30. oktobra očekuju obilnije padavine u centralnim i južnim djelovima, a naročito na jugozapadu zemlje, zbog čega su poslali upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti. Oni su pozvali i građane da preduzmu neophodne preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA