Nestanak predsjednika Interpola i dalje intrigira

521

Supruga nestalog predsjednika Interpola Menga Honveija, Grejs Meng, izjavila je da joj je suprug poslao fotografiju noža prije nego što je nestao tokom putovanja u rodnu Kinu.

U prvoj izjavi za javnost o misteriji u vezi s nestankom Menga Hongveija, njegova supruga je novinarima u Lionu rekla da vjeruje da je on, šaljući joj fotografiju noža, pokušao da joj kaže da je u opasnosti, prenio je AP.

Grejs Meng je rekla da nije bila u kontaktu sa njim od kako joj je poruku poslao 25. septembra. Prema njenim riječima, četiri minuta prije nego što joj je poslao fotografiju, od supruga joj je stigla poruka: “Čekaj moj poziv”.

Interpol, čije je sjedište u Lionu, i zvanično je juče zatražio od Kine informacije o predsjedniku te organizacije, koji je nestao pošto je došao u posjetu svojoj domovini Kini.

U saopštenju Interpola se navodi da su iskorišćeni kanali za sprovođenje zahtjeva kako bi se taj zahtjev o statusu Menga Hongveija uputio Kini, prenio je AP.

Za sada Kina ništa nije komentarisala, budući da je u toj zemlji trenutno u toku jednonedeljni praznik. Francuska je pokrenula istragu o tom slučaju i saopštila da se Meng ukrcao na avion za Kinu, ali da je nepoznato šta se nakon dolaska u tu zemlju desilo sa njim.

Hongkonški list “Saut Čajna Morning Post” naveo je da je Meng posljednja žrtva aktuelne kampanje protiv korupcije u Kini, kao i da je odveden radi saslušanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA