Nepoznat uzrok smrti poginulog radnika u Rafineriji

653

Tijelo nastradalog radnika Ljube Patkovića u Rafineriji Brod pronađeno je oko 1. 30 časa iza ponoći, a istraga će utvrditi šta je pravi uzrok njegove smrti, rečeno je na pres konferenciji Policijske uprave Doboj.

Dodik u posjeti povrijeđenim radnicima

Predjednik RS Milorad Dodik posjetiće danas radnike povrijeđene u eksploziji u rafineriji Brod, koji su smješteni u bolnici u Doboju.

Predsjednik RS razgovaraće u Brodu sa rukovodstvom rafinerije.

– On je bio zaposlen na susjednom postrojenju od onog gdje je izbila eksplozija. Uviđaj radi dežurni okružni tužilac OJT Doboj. Istraga će utvrditi šta je pravi uzrok smrti radnika. Mi ne možemo u ovom trenutku reći šta je uzrok eksplozije i požara, trenutno je veliki broj stručnjaka na terenu, gdje se radi uviđaj. U velikoj mjeri isključujemo uticaj spoljnog faktora – rečeno je iz policije.

Dodali su da je osam radnika povrijeđeno, a šest prebačeno u bolnicu u Doboj. Konstatovane i lakše tjelesne povrede.

Do eksplozije u Rafineriji Brod na postrojenju “o5” za proizvodnju dizel goriva i to je izazvalo požar došlo je sinoć oko 21.30 časova kada je obaviještana dežurna služba. Policija se tada stavila na raspolaganje specijalnoj vatrogasnoj jedinici Rafinerije Brod kao i teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Brod.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA