Napravila najbolji rezultat DNS-u, pa smijenjena sa funkcije

3847
daliborka kerezović-damjanović

Direktorka Šumskog gazdinstva “Vrbanja” u Kotor Varošu i predsjednica DNS-a u ovoj opštini Daliborka Kerezović Damjanović na proteklim izborima je napravila najbolji izborni rezultat ove stranke u Kotor Varošu od njenog osnivanja, a samo pet dana poslije toga smijenjena je sa direktorske funkcije.

Kerezović-Damjanovićeva je razriješena prošlog petka sa direktorske funkcije, a za vršioca dužnosti direktora imenovana je Stana Kuzmić.

Generalni direktor “Šuma Republike Srpske” Risto Marić nije želio da otkriva razloge zbog kojih je Kerezović-Damjanović razriješena, navodeći “da je više problematičnih situacija dovelo do ove odluke”.

Mnogi su motive odluke o smjeni našli u konferenciji za novinare koju je dva dana prije smjene održao predsjednik RS i šef SNSD-a Milorad Dodik na kojoj je rekao da je direktorika šumarije u Kotor Varoši podnijela ostavku, ocijenivši da je dobro učinila, jer bi u protivnom bila smijenjena zbog nedovoljnog angažmana tokom izbornog procesa za kandidate SNSD-a.

U Dodikovim tvrdnjama ima istine zato što su kandidatske liste SNSD-a, DNS-a, SP-a i Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu RS u Kotor Varošu osvojile ukupno 5 234 glasa, dok je njihov kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik osvojio 4 669 glasova, a kandidat za predsjednika Željka Cvijanović 4 138 glasova, dakle manje nego stranačke liste.

Međutim, ono što ide u prilog smijenjenoj direktorki šumskog gazdinstva je što je DNS u Kotor Varošu osvojio 1 867 glasova, što je najbolje rezultat od kako je ova stranka formirana, a najzaslužnija za taj rezultat je upravo Kerezović-Damjanović koja je osvojila 1 421 lični glas. Zato je nejasno zbog čega ju je lider DNS-a Marko Pavić tako olako pustio niz vodu.

Međutim, odlično upućeni izvor SrpskaCafe iz Kotor Varoša kaže da su motivi za smjenu sasvim druge prirode i da je riječ o unutarstranačkom obračunu u kotorvaroškom DNS-u.

– Direktorka je ušla u sukob sa Goranom Đurićem koji vedri i oblači kotorvaroškim DNS-om, a koji je maksimalno odan Nedeljku Čubriloviću. Đurić bespogovorno izvršava sve što mu Čubrilović kaže, a zauzvrat preko Čubrilovića kadrira u Kotor Varošu, pa je tako smijenjena i Kerezović-Damjanovićeva. A odgovor na pitanje zašto su se kola slomila na njoj biće mnogo jasniji, ako se ispostavi kao tačno da je novoimenovana direktorka kotorvaroške šumarije Stana Kuzmić u rodbinskim vezama sa Goranom Đurićem – objašnjava naš sagovornik.

Darko Momić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA