Mrtva majka glasa već 11 godina!? (VIDEO)

1666

Fadil Ćerimagić prekinuo je večeras konferenciju za novinare Centralne izborne komisije BiH tražeći od nadležnih odgovor na pitanje zbog čega je njegova majka na biračkom spisku posljednjih 11 godina, iako je umrla. Ćerimagića su izbacili iz zgrade Parlamenta BiH zato što nije novinar, poručili su iz obezbjeđenja.

– Došao sam na konferenciju jer već duže vrijeme pokušavam doći do njih. Slali su me općinskim komisijama da ja izbrišem majku. Nisam ja pravio listu, nisam ja njihov član. Majka je umrla prije 11 godina, ja sam to prijavio, a od mene traže da hodam. Ja imam osmrtnica, a svake izbore je na listi. Ovo je uvreda za mene – rekao je Ćerimagić.

Njegova majka, kaže, već 11 godina “glasa” na Mejtašu 2.

Obezbjeđenje ga je ispratilo iz zgrade uprkos tome što su se novinari bunili, a članovi CIK-a su mu poručili da ostavi dokumente kako bi ovaj slučaj bio riješen.

– Hiljade umrlih je na listama, oni to podržavaju. Trebaju im umrli da bi se potpisao neko drugi. Danas je žena došla u Medicinsku školu i prijavila da su na listi njene dvije umrle sestre – rekao je Ćerimagić.

Na kraju je suznih očiju rekao da ovo očito nije zgrada svih građana BiH i da više nema šta da radi u ovoj državi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA