Mladenci se posvađali zbog para, svadba prekinuta

658

U Gradačcu se ovih dana ne govori o visokim cijenama, teškom životu, skupim drvima, već o skandalu na lokalnom vjenčanju.

Riječ je o skandalu koji je izbio na svadbi 23-godišnjeg Edina Huseljića iz Gradačca i njegove izabranice Elde Mujčin iz Odžaka.

Skupila se pozamašna suma

Dan koji je trebao biti najljepši u njihovim životima pretvorio se u noćnu moru, a sve zbog novca! Među mladencima je usred svadbe izbila žestoka svađa, veselje sa čak 300 zvanica je prekinuto, a mlada je iste večeri otišla nazad kući u Odžak. Mladoženja je ostao u suzama, najviše zbog bruke koju je doživio.

Veselo je bilo u svadbenom salonu “Orhideja” sve do 23 sata, kada je mlada, prema starom običaju, išla od gosta do gosta i dijelila svatovima kafu, a oni su joj zauzvrat na tacnu ostavljali novčanice. Skupila se pozamašna suma.

Muzika je potom nastavila u istom ritmu, sve dok se u sali nije začula žestoka svađa. Svatovi su vidjeli da se “nešto kuva”, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da je haos izbio zbog podjele darovanog novca na tacni.

– Mlada je zahtijevala da sav novac pripadne njoj, jer je ona dijelila kafu. Mladoženja takav prijedlog nije prihvatio, jer je podigao kredit da sredi kuću uoči ženidbe, a osim toga, on je navodno platio i troškove veselja ispred mladine kuće u Odžaku, kao i svadbe u Gradačcu – kazao je jedan od gostiju sa svadbe za Dnevni avaz.

Tada je mlada pozvala majku u Odžaku da dođe po nju, što se i desilo i oko ponoći se vratila kući.

“Mlada uzela lovu i pokušala pobjeći”

Članovi porodice Huseljić još su u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Bliži rođak ostavljenog mladoženje, uz uslov da mu ne objavimo ime, potvrdio je da je glavni razlog cijelog skandala novac.

– Mlada je uzela korpu s parama i pokušala pobjeći. Međutim, uspjeli smo vratiti pare, a ona je otišla. Njena mama i ona mislile su da i to uzmu i odnesu. Imamo svjedoke za ono što se dešavalo, a sve su zabilježile i kamere – ispričao je sagovornik.

Iskao je da su se mladenci prije vjenčanja zabavljali nekoliko mjeseci, a Edin je, kako kaže, već juče bio kod advokata kako bi pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

– Želimo samo da se zna istina, kako je sve bilo. Ne znamo je li ona uspjela uzeti nešto iz te korpe, jer novac nije bio prebrojan. Kada smo kasnije brojali, bilo je 5 500 maraka – dodao je rođak.

I sam mladoženja potvrdio je ove navode, dodajući na sve to je njegov “obraz ostao čist”.

– Moj obraz je čist. Mlad sam i mogu nastaviti sa životom, živ sam, zdrav. Šta ja tu više mogu – poručio je kratko Edin.

Svoju verziju priče ima i odbjegla mlada Elda Mujčin, koja otvoreno priča kako je mladoženja Edin Huseljić pokušao iskoristiti nju i njihovo nerođeno dijete kako bi se domogao novca.

– Jako mi je smiješno sve! Nije za žalit a nije ni za plakat, nego samo za smijati se! Ovako, ako baš neke interesuje istina, ja sam demanti dala, a ovo je moja verzija priče. Mene uopće nisu kontaktirali ni pitali za istinu, a istina je sljedeća. Ja nikakve pare nisam pokupila, niti pokušala pokupiti, ja pare nisam ni vidjela kako treba jer kako znate poslije kafe ide kuma i još jedna sa tabljicom i tu se pare stavljaju, ja kafu dijelim. Poslije podjele otišlo se skupiti pare. Tu smo bili mladoženja, kuma i ja, da bi došao mladoženjin otac i uzeo pare, kao njemu ide to. Ja sam se naljutila jer nam je zapravo čitavu svadbu isplanirao on i njegova žena, nisu mi dopustili da svoju svadbu isplaniram, miješali su se, nakon čega sam odmah izašla i vratima zalupila! Onda sam ušla nazad u restoran i tu sjela. Da sam ukrala pare, ne bih se vratila ponovo na svadbu – rekla je Elda za portal Crna-Hronika.info.

“Nisi ti vrijedna tih para”

Mlada upisala da je nedugo potom sreća Edinovog oca koju je izvrijeđao i poručio da može da ide:

– Sjedila sam još unutra kada je njegov otac pijan rekao da ja nisam nikakav ku*** i da idem slobodno jer nisam vrijedna tih para. Izašla sam iz restorana, sjedila ispred još jedan sat za šta imam svjedoke. Tu je bila prisutna i mladoženjina strana, priča je dakle izmišljena samo iz razloga jer tu nije bilo dovoljno para kako bi se platili troškovi svadbe pa su na mene sve svalili kako bi se ogradili od sramote! Ja sam na hitnoj završila trudna, u tom istom gradu, da bi se mladoženja vratio sjedit i piti sa izgovorom “šta on tu može?” – zaključila je Elda, uz konstataciju da je ona digla kredit, sredila sprat u kojem su trebali živjeti, te da će pravdu potražiti na sudu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA