Milojević: Izvući dobre pouke

459

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je poslije poraza od Pari Sen Žermena u drugom kolu Lige šampiona kako treba da izvuku dobre pouke.

– Čestitam Pari Sen Žermenu, on je na jednom višem nivou od nas. Iz ove utakmice i ovakvog poraza, koji nije prijatan, treba izvući dosta dobrih pouka i što više dobrih stvari za budućnost, jer smo vidjeli trendove savremenog fudbala. Vidjeli smo jednu ekipu koji smo do prije nekoliko godina mogli da gledamo samo na TV ekranima, a sada smo igrali protiv nje. Mnogo stvari možemo da naučimo – rekao je Milojević.

Naglasio je i kako meč u Parizu treba da iskustvo više za njegovu ekipu.

– Ne prija nijedan poraz, ne volim da gubim. U ovoj grupi znam gdje smo i šta smo, ovo je samo veliko iskustvo, ovo je ta Liga šampiona, vrhunski nivo takmičenja. Nikada nisam jbežao od odgovornosti i znam mogućnosti mojih momaka koji sigurno mogu bolje. Ovo je nešto sasvim drugačije od onoga na šta smo navikli. Ako je ovo cijena da moji igrači sutra budu bolji, onda u redu.

Trener Zvezde dodatno je obrazložio viđenje utakmice 2. kola Lige šampiona.

– Ne treba suditi o jednom meču… Ovo sigurno nije naš maksimum. Kako gledate na stvari, tako vam se i dešavaju u životu. Spreman sam za sve što treba za ovu ekipu, idemo dalje. Ima mnogo pozitivnih stvari ulaskom u Ligu šampiona. Moji igrači su profesionalci, ako ovo shvate kao jednu lekciju, onda ćemo ovaj poraz da pretvorimo u nešto dobro.

Marin: Bili su sami u petercu – to ne smije da se događa

Jedini gol za beogradski klub, prvi u Ligi šampiona, postigao je Marin u 74. minutu.

– Pokušali smo što duže da držimo nulu, a onda su nam dali gol iz slobodnog udarca, bilo je teško braniti. Dali su nam previše lako golove, njihovi igrači su bili sami u petercu pred golmanom i to ne smije da se događa – rekao je Marin posle utakmice za “RTS”.

Upitan da li je pariski klub večeras pokazao kvalitet, Marin je odgovorio da Pari Sen Žermen to nije uradio samo protiv Zvezde, već da to čini svakog vikenda i da svako zna kvalitet tog kluba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA