Mile Kekin i Bajaga kao legendarni strip junaci “Zlatne serije” i “LMS” (VIDEO)

477

Numera “Atlantida”, koju izvodi Mile Kekin uz pomoć Momčila Bajagića Bajage, dobila je i prateći video-spot.

Riječ je o pjesmi sa Miletovog drugog solo albuma “Kuća bez krova”, koja važi za najslušaniju kompoziciju sa ovog izdanja.

– Posljednjih dana često spominjana “Atlantida”, pjesma o mojoj potrazi za izgubljenim članovima plemena Azri, dobila je spot zahvaljujući još jednom članu plemena, Tomislavu Fiketu, poznatom po lošoj navici iliti Bad Habbitu da talasa kad većina šuti. Spot je priča o svima nama koji se ne damo strpati u torove i pobjedi protiv crvenih mundira. Za sada, samo u stripovima – kaže Kekin.

Tako je i sam video omaž prošlim vremenima, kroz “stripovan” spot u duhu onih koji su izlazili u ex-Yu. Preciznije, radi se o kultnim izdanjima “Zlatna serija” i “Lunov Magnus Strip” (“LMS”), na kojima su stasale brojne generacije ljubitelja devete umjetnosti, a neki od neki od ovih stripova danas, pored toga što imaju emotivnu vrijednost, dostižu i vrtoglave cijene u kolekcionarskim krugovima.

Podsjećamo, Kekinov novi solo album je izašao nedavno, prate ga sjajne reakcije, a neki od kritičara mu predviđaju i Porin za najbolji album.

Osim na disku, “Kuća bez krova” će biti dostupna na vinilu, i to od 7. novembra kada će album zvanično dobiti svoje fizičko izdanje. Do tada, kompletan album “Kuća bez krova” možete preslušati ovdje, a u nastavku vas čeka spot za “Atlantidu”.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA