Migranti vraćeni sa Izačića, komplikuje se situacija

506

Na graničnom prelazu Velika Kladuša-Maljevac, na stotinu metara od granične linije između BiH i Hrvatske, trenutno se nalazi 350 do 400 migranata, među kojima ima žena i djece, i situacija se komplikuje iz minuta u minut, rekla je portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

– Situacija se komplikuje zbog brojnosti migranata, jer je prvobitno to bila grupa od 70 do 80 migranata. Do sada nije bilo hitnih medicinskih intervencija, niti incidenata između policije i migranata. O daljim mjerama koje će preduzimati policijski službenici, mi ćemo javnost obavještavati pravovremeno – napomenula je Dujkovićeva.

Ona kaže da je grupa od 130 do 150 migranata koji su bili na oko kilometar od graničnog prelaza Izačić, između BiH i Hrvatske, vraćena u prihvatne centre u Bihaću odakle su prethodnog dana krenuli.

Dujkovićeva je navela da su migranti, koji su krenuli juče, vraćeni zahvaljujući koordinisanim aktivnostima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona i Granične policije BiH.

Ona je dodala da se na ovom prelazu nalaze službenici Granične policije BiH i MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da će hrvatska policija sprovoditi nacionalno i evropsko zakonodavstvo i da neće dozvoliti nezakonite prelaske državne granice, odnosno spoljnu granicu EU.

– Među migrantima na području BiH i Srbije širi se lažna informacija da će Hrvatska dozvoliti njihov ulazak na svoju teritoriju, kao i dalji prolazak prema zemljama zapadne Evrope – navedeno je u saopštenju hrvatskog MUP-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA