A Perfect Circe, grupe koju prevodi Maynard James Keenan, ukinula je zloglasnu politiku zabrane mobilnih telefona tokom koncerta u Juti, ali samo za vrijeme jedne pjesme.

Naime, tokom premijernog živog izvođenja numere “Delicious” sa aktuelnog albuma “Eat the Elephant”, Maynard je pozvao arenu prepunu fanova da izvade telefone i snime ono što je on nazvao “djedovim poklonom”, nakon čega su posjetioci potpuno poludjeli od sreće.

Podsjetimo, neprijateljstvo benda A Perfect Circe prema onima koji snimaju njihove nastupe, dovelo je do brojnih izbacivanja ljudi sa koncerata tokom godina.

– Prije svega, to je jednostavno bezobrazno. Postavljanje telefona ispred nečijeg lica, tako da kroz njega gledaju koncert? Da uhvatite neki trenutak sa koncerta? Naravno, i sam sam to radio. Ali se onda zapitate: – Šta da radim sa ovim?, kazao je osnivač i gitarista benda Billy Howerdel za Montreal Gazette.

Prema riječima generalnog direktora Santander Arene iz Pensilvanije, 60 fanova je prošle godine dobilo nogu sa A Perfect Circle koncerta, tako da njihovu politiku zvati “strogom” nije samo hiperbola.

Međutim, svako pravilo ima izuzetak, a fanovi grupe su poplavili društvene mreže video-snimcima koje je Maynard odobrio u Juti.

– Nije nam bilo dozvoljeno da koristimo mobilne telefone sve do posljednje pjesme. Bilo je tako magično iskustvo ne vidjeti ni jedan jedini ekran telefona, sve dok Maynard nije pozvao na to. A Perfect Circle je bio besprekoran. Nevjerovatan koncert – prokomentarisao je jedan od posjetilaca koncerta.

Da se ne lažemo, veoma je lijepo vidjeti kad se čitava arena upali kao da je nastupila najezda svitaca, što možete pogledati na nekim od snimaka u nastavku.

View this post on Instagram

A gift from grandpa #aperfectcircle

A post shared by evelynn van den akker (@evenakker) on

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA