Magla u Prijedoru i Mrkonjić Gradu

369

U Republici Srpskoj je zbog magle, na području Mrkonjić Grada, na prevoju Previla, kao i na području Prijedora vidljivost smanjena na 20 do 30 metara.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama gdje se izvode radovi, a saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na češće sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na području Federacije BiH zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Novi Travnik-Bugojno, Konjic-Tarčin, Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), Mrkonjić Grad-Ključ, Teslić-Karuše, Donji Vakuf-Travnik i Semizovac-Olovo-Kladanj, kao i na regionalnim putevima Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići) i Lješevo-Visoko.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Zbog radova u Crnoj Gori u vremenu od devet do 13 i od 15 do 18 časova ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Deleuša.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA