Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne rokove

414

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na pordučju Mrkonjić Grada, Prijedora, Doboja i Foče, a vozačima se savjetuje oprez i zbog mogućih odrona na kolovoz, saopšteno je iz Auto – moto saveza Republike Srpske.

Povodom opštih izbora tokom sutrašnjeg dana na svim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti. U Republici Srpskoj na snazi je i zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone.

Zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama magistralnog puta Banjaluka – Čelinac i Čelinac – Kotor Varoš, na magistralnom putu na području Trebinja, dionica prema Trnovici dva, te na dionici Sarajevo – Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Moštanica – Kozarska Dubica gdje je u toku sanacija mosta preko rijeke Moštanice.

Zbog klizišta usporeno se saobraća na putevima Karanovac – Crna Rijeka, Bratunac tri – Drinjača, Karan – Novi Grad u mjestu Rakovac, Karanovac – Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina – Gornja Vijaka i Lopare – Čelić zbog klizišta u rejonu Čelića.

Na ulazu u Banjaluku u toku je uklanjanje naplatnih kućica iz pravca Klašnica zbog čega je na tom dijelu puta izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na regionalnom putevu Teslić – Podjezera, dok je na putnom pravcu Površnice – Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo.

Na području Banjaluke do 22. oktobra od 7 do 19 časova zbog sanacionih radova na kolovozu na Bulevaru Srpske vojske saobraćaj će se odvijati jednom trakom od Rebrovca prema pijaci.

Za sva vozila na snazi je zabrana saobraćaja u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, preko Zelenog mosta, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na području FBiH zbog radova izmijenjen je saobraćaj na dionicama auto – puta Sarajevo zapad – Lepenica i Podlugovi – Visoko, zatim na magistralnim putnim pravcima Novi Travnik – Bugojno, Blažuj – Gromiljak, Mrkonjić Grad – Ključ, Teslić – Karuše, Donji Vakuf – Travnik i Semizovac – Olovo – Kladanj, kao i na regionalnim putevima Prozor – Tomislavgrad i Lješevo – Visoko.

Iz AMS savjetuju vozačima da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove budu oprezni i vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA