Lester i policija potvrdili pogibiju vlasnika kluba

290

Vlasnik Fudbalskog kluba Lester Višaj Šrivadanaprabha je među pet osoba poginulim u padu helikoptera, saopštila je britanska policija.

Šrivadanaprabha je svaki put dolazio i odlazio sa utakmica svojim helikopterom. Pilot je preksinoć izgubio kontrolu i letjelica se srušila na parkingu u blizini stadiona Lestera, poslije utakmice sa Vest Hemom.

Policija Lesteršira saopštila je da su poginula dva saradnika 60-godišnjeg Višaja, Nursara Suknamaj i Kaveporn Punpare, kao i pilot Erik Svofer i putnica Izabela Roza Lehovic.

– Sa najdubljim žaljenjem i slomljenim srcem svih u klubu potvrđujemo da je naš predsednik Višaj Šrivadanaprabha među onima koji su tragično izgubili živote u subotu uveče, kada se srušio helikopter koji ih je vozio sa stadiona. Nijedna osoba od petoro ukrcanih nije preživela – navodi se u saopštenju Lestera.

Šrivadanaprabha je kupio Lester u avgustu 2010. godine za 50 miliona dolara i manje od šest mjeseci kasnije postao je predsjednik.

Pod njegovim vođstvom “lisice” su 2014. godine ušle u Premijer ligu, a u sezoni 2015/16 šokantno osvojile titulu, uprkos tome što su šanse bile 5 000 na prema jedan. Prema magazinu Forbs, Lester sada vredi 476 miliona dolara.

– Svijet je izgubio velikog čovjeka. Ljubaznog i velikodušnog čovjeka, čiji je život bio posvećen porodici i onima koje je sa toliko uspjeha vodio – navodi se u saopštenju Lestera.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA