Kvalifikacije za EP: Pet susreta pod zabranom UEFA-e!

535

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) zabranila je pet eventualnih susreta koji bi se potencijalno mogli igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a reprezentacija BiH neće moći biti u istoj grupi kao tzv. Kosovo.

UEFA je poznata po tome što već duže vrijeme ne dozvoljava međusobne susrete između zemalja koje imaju zategnut politički odnos te na sve moguće načine pokušavaju izbjeći odigravanje utakmica visokog rizika.

Pred žrijeb za grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će se održati 2. decembra u Dablinu, UEFA je objavila imena reprezentacija koje neće moći igrati zajedno u grupi.

Prema odluci UEFA-e, Bosna i Hercegovina i Kosovo ne mogu igrati u istoj grupi, a pored toga zajedno u grupi ne mogu biti Armenija i Azerbejdžan, Gibraltar i Španija, tzv. Kosovo i Srbija, kao i Ukrajina i Rusija.

Zmajevi će na izvlačenju grupa u Dablinu biti u drugom šeširu zahvaljujući odličnim rezultatima u Ligi nacija. Plasman na Evropsko prvenstvo osiguraće one reprezentacije koje u svojim grupama završe na jednom od prva dva mjesta, a ostali učesnici biće poznati nakon baraža UEFA-ine Lige nacija koji je na programu u martu 2020. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA