Kolovozi suvi, nesmetano odvijanje saobraćaja

342

Saobraćaj u Bosni jutros se odvija po pretežno suvom kolovozu, dok su u Hercegovini putevi mjestimično vlažni, saopšteno je iz Auto – moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije poštivanje je obavezno.

Usporeno na putu Sarajevo – Foča

Zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama magistralnog puta Banjaluka – Čelinac i Čelinac – Kotor Varoš, dok na dionici Krupa na Vrbasu – Bočac od ponedjeljka do subote u u periodu 7 do 17 časova dolazi do desetominutnih obustava saobraćaja.

Na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica u toku je uklanjanje naplatnih kućica zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na magistralnom putu Sarajevo – Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene, te regionalnim putnim pravcima Bratunac tri – Drinjača, Karanovac – Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina – Gornja Vijaka i Lopare – Čelić.

Obustava saobraćaja i dalje je na snazi kroz ulice 27. Marta i Srpske vojske u Bijeljini, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna vozila na obilaznicu.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu Lopare – Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica – Kozarska Dubica. Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi za vozila ukupne mase veće od pet tona na regionalnom putu Teslić – Podjezera u mjestu Žeželja zbog oštećenja mosta preko rijeke Žeželje, kao i na lokalnom putu Doboj – manastir Petrovo zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini za vozila čija masa prelazi tri i po tone.

Sanacija kolovoza kod Fojnice

U FBiH zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Gromiljak – Fojnica saobraćaj će danas i sutra od 7 do 18 časova biti obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je na ulazu u Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu Novi Travnik – Bugojno. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno – Donji Vakuf – Travnik – Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na dionici auto – puta Sarajevo zapad – Lepenica i Podlugovi – Visoko, kao i na magistralnim putevima Domanovići – Stolac, Mrkonjić Grad – Ključ, Teslić – Karuše, Donji Vakuf – Travnik, Banjaluka – Jajce i Semizovac – Olovo – Kladanj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA