Koliko vina zapravo smijemo piti

517

Postoji mnogo istraživanja baziranih na tome koliko vina treba konzumirati. Jedni tvrde da je vino zdravo i da ne nanosi štetu, dok drugi tvrde da je čak i čaša dnevno previše, prenosi The Independent.

– Dnevno ne treba konzumirati više od jedne čaše – rekla je ekspert za dijete Tracy Parker te dodala “konzumiranje previše alkohola može imati negativan efekat na vaše srce i generalno na vaše zdravlje.”

Konzumiranje alkohola može imati veliki uticaj na zdravlje, te može uzrokovati dodatne probleme koji se pojavljuju tek kasnije u životu.

– Alkohol utiče na vaše ponašanje i čini vas više osjetljivim pa ste skloni stvarima koje inače ne biste uradili trijezni. On također utiče na vaš san i izgled, te može pokvariti vaše psihičko stanje – rekao je doktor John Larsen, direktor u Drinkaware firmi.

On također naglašava da se vino probavlja relativno lako kada ste mladi, ali to kasnije predstavlja veliki problem za organizam jer se u isto vrijeme bori sa bolestima i stresom te ne može vršiti više funkcija odjednom.

Stručnjaci predlažu savjetovanje sa doktorima o tome koliko alkohola zaista odgovara vašem organizmu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA