Kolege se opraštaju od Milene Dravić

629

Glumica Milena Dravić umrla je u 79. godini. Među prvima se povodom odlaska najveće dive srpskog glumišta oglasila glumica Sloboda Mićalović.

– Kuda svi to žurite? Vjerujem na bolje i ljepše mjesto. Hvala na predivnim ulogama,hvala sto ste velikodušno dijelili sa nama život, hvala na druženju, hvala što ste nam Gaga i ti pokazali kako ipak može da se bude Gospodin glumac i Gospođa glumica. Draga Milena,putuj sa anđelima – napisala je Sloboda na Instagramu ispod Milenine fotografije iz mladosti.

Otišla je najvoljenija i jedna od naznačajnijih glumica jugoslovenske kinematografije koja je mogla i umijela da igra sve, saglasni su Radoslav Zelenović, Ivan Jevtić i Voja Brajović, povodom vijesti da je preminula Milena Dravić.

Bard srpskog glumišta Vojislav Brajović napominje da otišla glumica koja spada u red najznačajnijih umjetnika epohe.

– Njen šarm, srce, radost igre bili su neponovljivi… Njeni profesionalni dometi su sigurno među najznačajnijima u istoriji naše kinematografije, jer je mogla i umjela da igra sve… Njena pojava je ostavila dubok pečat u našim sjećanjima i bila je privilegija da dijelimo epohu sa njom – kazao je Brajović.

– I dalje ne mogu da vjerujem da nas je napustila. Milena je otišla u naša sjećanja. Dragana i ona bili su dvije najvoljenije osobe u našoj profesiji. Bila je svako i najbolja glumica. Ovo što ću da vam ispričam možda i nije prikladno za novine. Jutros smo snimali seriju “Sinđeliće”, a ja sam donio ekipi kiflice koje je ona poslala za njene kolege s kojima je ranijih godina snimala. Trebali ste da vidite njihova lica. Milena je bila naša radost, a eto sada i žalost – ispričao je glumac.

VOJIN ĆETKOVIĆ: GAGA I TI STE PONOVO ZAJEDNO

Slavni glumac, Vojin Ćetković, oglasio se na Instagramu povodom smrti velike srpske glumice Milene Dravić.

On je objavio sliku Milene Dravić i njenog pokojnog supruga i velikog glumca Dragana Nikolića, i napisao reči: “Sada ste ponovo zajedno”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA