Košarkaški klub Partizan je u potrazi za novim trenerom, a na “nišanu” mu je italijanski stručnjak Andre Trinkijeri.

Košmarna noć je iza “crno-bijelih”. “Parni valjak” je doživio katastrofalan poraz od poslednjeplasiranog kluba ABA lige, Zadra, nakon čega je Nenad Čanak podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Trener evroligaškog kalibra

Od trenutka kada se Čanak pozdravio sa ekipom i odlučio da klupu ustupi drugom, dogodila se prava “eksplozija” na srpskom košarkaškom nebu. Gotovo ekspresno pročulo se da je Aleksandar Kesar prva želja klupske uprave, mada je Sportski žurnal u današnjem štampanom izdanju izašao s informacijom da je Partizanov kec iz rukava zapravo Trinkjeri!
Bio bi to, bez ikakve sumnje, transfer o kakvom su navijači Partizana maštali posle odlaska Duška Vujoševića 2015. godine.

Trener evroligaškog kalibra, s velikim košarkaškim znanjem i, što je najvažnije od svega, ne bi postojala nikakva jezička barijera s obzirom da Andrea savršeno govori nekoliko jezika. Između ostalog i srpski. Kao što je od ranije poznato da je Trinkjeriju majka rođena u Hrvatskoj, a baka u Crnoj Gori.

Sportski žurnal tvrdi da je preko dobro obavještenih izvora bliskih Partizanu dobio informaciju da je Trijnkijeri – taj! Odnosno, da će se potpis dogoditi već u ponedjeljak, ukoliko se sve kockice budu poklopile.

Podsjetimo, Andrea je bez posla od 19. februara ove godine, kada se sporazumno rastao s Bambergom poslije čak 12 poraza u seriji od 15 utakmica. Istina, Italijan je u to vrijeme imao operaciju zbog koje nije mogao da obavlja trenerske dužnosti.

Sa Andreom, dolazi i Vlado

Ukoliko bi Trinkjeri zaista preuzeo kormilo Partizana, postoji mogućnost da se u klub vrati i miljenik navijača Vlado Šćepanović, sa kojim je italijanski strateg sarađivao upravo u Bambergu.

Šćepanović je poslije Trinkjerijevog otkaza ostao da radi trener u stručnom štabu, ali njihovo prijateljstvo van terena moglo bi ponovo da ih ujedini u sportskom životu.

Obojica su bili prisutni u Laktašima tokom ABA Superkupa i gledali praktično sve četvrtfinalne i polufinalne mečeve. Između ostalog i Partizanove.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA