Kapuzela o “čudnom” odnosu Tačija i EU

460

Bivši šef ekonomske jedinice pri Međunarodnoj civilnoj kancelariji na Kosmetu Andrea Lorenco Kapuzela ukazao je na četiri tačke koje se odnose na Hašima Tačija.

Doktor međugraničnog uporednog prava iz Milana, kako prenosi Kossev, upozorio je i na odnos zvaničnika Evropske unije prema predsjedniku samoproglašene države.

– Pod jedan, Evropska unija je uspostavila Specijalni sud za ratne zločine. Pod dva, Tači je očigledno osumnjičeni. Pod tri, Federika Mogerini i Johanes Han žele zamjenu teritorija koju zagovara Tači. Pod četiri, Federika Mogerini je izabrala sudije i tužioce za sud – naveo je Kapuzela.

Potom je “povezao” sve četiri tačke.

– Mogu li tačke od jedan do četiri da doprinesu da se objasni zašto ovaj sud još uvijek nije ni protiv koga podigao optužnicu? – upitao je Kapuzela.

Kapuzela koji je na svojoj Fejsbuk stranici komentarisao aktuelne teme na Kosovu, važi za značajnog poznavalaca i istovremeno i oštrog kritičara EULEX-a i dijela političkog vrha Kosova.

– Postoje mnogobrojni indikatori koji ukazuju da je politička elita na Kosovu uključena u korupciju i organizovani kriminal, ali i poslije deset godina ni jedna značajna politička figura nije uhapšena, niti je sprovedena istraga, niti je krivično gonjena – ocijenio je ranije ove godine u intervjuu za Dojče vele, a slične stavove iznio je i u prethodnom intervjuu za Kossev koji je dao u Njemačkoj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA