Kanelo Alvares najplaćeniji sportista na svijetu

1133

Meksički bokser Kanelo Alvares postao je najplaćeniji sportista na svijetu.

Alvares je potpisao ugovor sa sportskim striming servisom DANZ ugovor vrijedan čak 365 miliona dolara.

Meksikanac je tako nadmašio dosadašnji najveći ugovor u sportu, koji je u vlasništvu bejzbol igrača Đankarla Stentona koji je 2014. sa Njujork Jenkijsima potpisao na 13 godina za 325 miliona dolara.

Na godišnjem nivou Alvares će zarađivati manje od fudbalera Barselone Lionela Mesija koji prema informacijama Forbsa ima godišnju platu od 84 miliona dolara.

Alvaresov ugovor obuhvata petogodišnji period i 11 borbi trenutno najveće zvijezde boksa i višestrukog šampiona svijeta u srednjoj kategoriji koji je objedinio WBA (Super), WBC i Ring magazin pojase.

Kanelo će prema ugovoru prvu borbu da im 15. decembra u njujorškom sportskom hramu Medison Skver Gardenu protiv Rokija Fildinga u supersrednjoj kategoriji.

Alvares je najveća bokserska zvijezda nakon višegodišnje dominacije Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa.

Ovaj 28-godišnji momak rođen u Guadalahari je u 53 borbe u karijeri zabilježio 50 pobjeda, od čeka 34 nokautom, a doživeo je samo jedan poraz, od Mejvedera 2013.

U posljednjoj borbi pod okriljem TV mreže HBO pobijedio je Genadija Golovkina 15. septembra, a ta borba je američkoj medijskoj kući donijela 120 miliona dolara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA