“Južni vetar” pogledalo preko 100 000 ljudi u Srbiji!

917

Film “Južni vetar” reditelja Miloša Avramovića za sedam dana pogledalo je 100 000 gledalaca u Srbiji.

“Južni vetar” je tokom sedam dana prikazan na 77 ekrana i imao je najuspješnji prvi vikend prikazivanja u posljednjih 15 godina, ističu iz distributerske kuće “Art Vista”.

Nakon svečane beogradske premijere, glumačka i autorska ekipa filma poklonila se, uz ovacije, publici u Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Požarevcu, Lazarevcu, Obrenovcu, Čačku i Mladenovcu.

Druženje reditelja i glumaca sa publikom nastaviće se već danas u Višegradu, potom Banjaluci, Podgorici, Sarajevu i Skoplju, a paralelno sa publikom u regionu film će moći da vide i gledaoci u Evropi, te uskoro u Kanadi i SAD-u.

Svečana premijera u Beču, na kojoj će biti prisutna glumačka i autorska ekipa filma, biće održana 9. novembra u bioskopu “Uci Kinowelt Millennium City”.

Dva dana kasnije, 11. novembra, film će biti prikazan u Gracu, Lincu, Insbruku, Salcburgu i Vilahu.

Prije početka prikazivanja u Austriji, “Južni vetar” moći će da vidi publika u još pet evropskih zemalja i to u Švajcarskoj (1. novembra u Bazelu, Bernu, Ditlikonu, Lucernu, Luganu i Oltenu, 2. novembra u Cirihu i 3. novembra u Ženevi i Lozani), Belgiji 2. novembra (u Antverpenu i Briselu), Francuskoj 9. novembra (u Burgoanu, Bretinji i Miluzu), u Luksenburgu 2. novembra i u Švedskoj (u Getenburgu i Malmeu) 5. i 7. novembra, kao i u Stokholmu gdje će se prikazivati od 5. do 11. novembra.

“Južni vetar” do kraja godine očekuje i prikazivanje u SAD, u Vašingtonu 15. novembra, u Njujorku 16. novembra, Čikagu, 7. decembra i u Dalasu 13. decembra.

Glavne uloge u ovom akcionom trileru tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Ðuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA