… su Pariz i Venecija najromantičniji gradovi, da želja za putovanjem može biti genetski prenosiva, da najduži let traje 17 sati…

Ovo su samo neke od interesantnih činjenica vezane za putovanja i neke od najzanimljivijih planetarnih destinacija koje je objavio Factretriever.

U istom tekstu se navodi i da žene koje putuju minimalno dva puta godišnje imaju manji rizik od srčanog udara, jer putovanja smanjuju nivo stresa.

Slijedi podatak da Kanada ima više od tri miliona jezera. Na osnovu njih i bogate riječne mreže, ova država ima čak 20 pijuće vode na Zemlji.

Takođe, Rusija je veća od Plutona, 99 odsto površine Libije je pokriveno pustinjom, a Finska ima skoro 180 000 ostrva, više nego bilo koja država na svijetu.

Možda niste znali ni da u San Marinu postoji više automobila nego ljudi i da se najstarije drvo na planeti nalazi u Iranu. Staro je 4 000 godina.

Osim toga, Factretriever navodi da u Norverškoj postoji grad koji se zove A, da je svaki novčić koji je ubačen u Trevi fontanu u Rimu doniran u humanitarne svrhe, da se za jedan minut u cijelom svetu napravi približno 64 651 selfija…

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA