Jack White završava veliku svjetsku turneju kojom promoviše posljednji solo album “Boarding House Reach”, a sada nam stižu i vijesti o novom izdanju ovog muzičara.

Riječ je o dugoočekivanoj, trećoj ploči grupe The Raconteurs, njegovog rock benda koji je oformio sa prijateljima i kolegama Brendanom Bensonom, Jackom Lawrenceom i Patrickom Keelerom.

Prema saopštenju za javnost, The Raconteurs će novi album, prvi još od njihovog “Consolers of the Lonely” iz 2008. godine, objaviti naredne godine.

Dvije pjesme sa predstojećeg, još uvijek neimenovanog albuma, biće uključene i na reizdanju “Consolers of the Lonely”, koje će biti objavljeno povodom desetogodišnjice ovog izdanja.

Najnovija “instalacija” u izdavačkoj kvartalnoj seriji Vault iza koje stoji kuća Third Man Records, čiji je vlasnik White, sastoji se od “Consolers of the Lonely”, odštampana na bakarnom metalik vinilu, što je prvi put da se ovaj dvostruki LP našao dostupan na vinilu u boji. Pored toga, tu je i prateća 7-inčna ploča koja sadrži dvije nove pjesme, koje su odštampane na sličnom vinilu.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA