Italija poslala policiju na granicu sa Francuskom

475

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da je uputio policiju da patrolira duž granice s Francuskom kako bi spriječio ulazak migranata.

Riječ je o, kako je naveo, migrantima koji su prema jednom video snimku vraćeni iz Francuske u Italiju.

– To je zloupotreba francuskih vlasti po ko zna koji put. Te vlasti su iskoristile dobru volju naše policije i zbog toga su posljedice takve da šaljemo patrolna vozila koja će kontrolisali i čuvati granicu – naveo je Salvini na društvenim mrežama.

Salvini je pored teksta postavio fotografije s italijanskim policajcima koji stražare na mjestu gdje je vozilo francuske policije ostavilo juče tri migranta.

Italijanski ministar je kasno sinoć postavio video snimak mještana na granici na kojem se pored muzike s dramatičnim tonovima prikazuje vozilo francuske policije iz kojeg izazle migranti na italijansku stranu granice i vozilo koje se potom vraća u Francusku.

Francuska lokalna policija saopštila je da su u pitanju nevažeći dokumenti za prelazak granice i da su zbog toga te osobe vraćene na italijanski dio granice. Dodaje se da je primijenjena uobičajena procedura koju sprovede i italijanska i fracuska policija u skladu s propisima Evropske unije.

Odnosi između Italije i Francuske zategnuti su posljednjih meseci. Italja optužuje evropske partnere, posebno Francusku, za nedostatak pomoći u rješavanju priliva migranata kojih je došlo oko 700 000 u Italiju od 2013. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA