Istraga o napadu na načelnika Vukosavlja i dalje traje

332

Još uvijek traje istraga u slučaju napada na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića, potvrđeno je u Tužilaštvu Posavskog kantona.

Tužilac Ivanka Stanić je potvrdila da su određeni predmeti poslati na vještačenje u Banjaluku i da očekuje da će im za desetak dana biti vraćeni zajedno sa nalazom vještaka.

– Ovakvi postupci obično potraju dvadesetak dana. Ja sam naredbu za vještačenje uputila sredinom ovog mjeseca, jer prethodna agencija nije dala odgovor na postavljene zadatke iz naloga vještačenja. To je urađeno djelimično jer jedan dio nisu bili u mogućnosti vještačiti, pa sam morala izdati nalog novoj instituciji – izjavila je Stanićeva.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić napadnut je 30. avgusta kada je na njega pucano iz vatrenog oružja sa lokaliteta Dolaće u mjestu Gornji Svilaj dok je bio na skuteru na rijeci Savi. U izjavi policiji Rakić je rekao da je na njega pucao Amir Mehić, kojeg poznaje.

Rakić je ranije izjavio da su on i njegovi prijatelji na koje je pucano iz vatrenog oružja u Gornjem Svilaju, u opštini Odžak, identifikovali napadača i da očekuju od federalne policije da procesuira čovjeka koji ih je napao.

On je naveo da je iz lovačke puške pucano na četiri osobe, te da se incident desio u Gornjem Svilaju, gdje uglavnom žive Srbi povratnici i da je ogorčen zbog ovog napada.

– Smatram da kao načelnik opštine Vukosavlje imam publicitet koji drugi ljudi nemaju, pa se onda pitam šta se dešava sa Srbima u FBiH i kakva se poruka ovim šalje srpskim povratnicima u FBiH – rekao je Rakić nakon napada i dodao da, srećom, u napadu niko nije povrijeđen.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA