Istraga o likvidaciji Olivera Ivanovića i dalje na nuli?

357

Lider Građanske inicijative SDP i jedan od vođa Srba na Kosovu i Metohiji Oliver Ivanović ubijen je tačno prije devet mjeseci, ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici. Istraga o ubistvu nije se odmakla od nule.

Kako sada stvari stoje, nema ni naznaka da će ovaj zločin uskoro biti rasvijetljen.

Policija iz Prištine navodno i dalje vodi istragu, ne želeći da srpskim istražiocima ustupi materijal sa mjesta zločina.

Supruga predstavnika kosovskih Srba Milena Ivanović napisala je u utorak emotivnu poruku na “Tviteru”.

– Nikada neću prestati da postavljam pitanja! Nikada neću prestati da tragam za istinom! Nikada neću dozvoliti da se zaboravi! Nikada neću oprostiti, a ti mili moj oprosti, ne zato što zaslužuju oprost, nego zato što ti zaslužuješ mir -piše u poruci.

Građanska inicijativa SDP saopštila je da nema informacija o istrazi.

– Ne postoji bilo kakav relevantan podatak ko je naručio, organizovao i izvršio zločin. Nećemo dozvoliti da to političko ubistvo ode u zaborav. I dalje stižu oprečne izjave iz Beograda i Prištine, dok međunarodna zajednica ćuti – dodaju.

Enigma oko kamera

I dalje je nejasno kako kamere na stranačkim prostorijama nisu radile baš u trenutku ubistva, a proradile su desetak minuta kasnije. Policija je opremu za snimanje odnijela poslije zločina i ni do danas je nije vratila Oliverovim stranačkim saradnicima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA