“Instagram” teroristi uslovna kazna

664

Milan Macura (33) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora zbog krivičnog djela terorizma, koje je počinio objavivši prijeteći status na svom “instagram” profilu.

Prema presudi Macura neće ići u zatvor ukoliko u naredne tri godine ne počini bilo koje drugo krivično djelo.

Macura nije prisustvovao objavljivanju presude, a predsjednica sudskog vijeća u obrazloženju je navela da je tužilaštvo u potpunosti dokazalo Macurinu krivicu koji je, kako je navela, s ciljem zastrašivanja građana prijetio izvršenjem teškog krivičnog djela.

Macura je osuđen da je preko svog ”instagram” profila na stranici manifestacije ”Zimzograd” napisao da će se opasati eksplozivom i raznijeti u ”Zimzogradu” na Trgu Krajine.

U spornom statusu zbog koje je optužen Macura je, između ostalog, napisao da je “prvoklasan materijal za samoubicu” i da je voljan da to pokaže na primjeru Zimzograda”, te da bez problema na sebe može natovariti 150 kg eksploziva “C4”.

– Zahvaljivaćete mi se za 20 godina. Oslobodiću vas pogani, smrdljivih kobasica, razrijeđenog piva, vina i rakija. Primitivizma bl. gazda, droljetina i svih ostalih piz…. Po meni će se zvati škole, ustanove, javna dobra. Djeci ćete davati moja imena… O meni će se učiti, pričati bajke – piše u poruci.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA