Gračanica prepušta dio teritorije!?

500

Opštini Kosovo Polje pripašće jedan dio opštine Gračanica i to na osnovu “prijedloga odluke o međusobnom uređenju katastarskih linija” između ovih opština. Predstavnici Gračanice dali su svoju saglasnost za ovakav potez iako na papiru ne stoji koliki je to dio.

Prijedlog odluke pred odbornike SO Kosovo Polje stavio je gradonačelnik ove lokalne samouprave Burim Beriša. U obrazloženju prosleđenom Skupštini, Beriša je naveo da se 24. avgusta, na osnovu zahtjeva stanovnika, obratio nadležnima u Opštini Gračanica da katastarske zone Preoce i Ugljare “pređu u nadležnost opštine Kosovo Polje”.

– SO Gračanica je usvojila odluku da nam se vrati jedan dio teritorije. Njihova odluka je zakonska. Ministarstvo administracije lokane samouprave je ocijenilo da je ova odluka zakonska – tvrdi gradonačelnik Opštine Kosovo Polje.

Ipak, u materijalu koji su uoči sednice dobili obornici nije bilo navedeno kolika površina teritorije opštine Gračanica će biti predata opštini Kosovo Polje.

– U materijalu koji smo dobili piše samo katastarska zona Ugljare i katastarska zona Preoce. Mene interesuje o kojoj površini se radi i kolika je površina naselja Mrigona – upitao je odbornik Srpske liste Ljubiša Ćirković.

Gradonačelnik Kosova Polje nije odgovor na ovo pitanje.

Odgovor je dan ranije dao njegov kolega Srđan Popović. On je potvrdio da će prijedlogom o uređenju katastarskih zona opštini Kosovo Polje pripasti oko sto hektara zemljišta sadašnje opštine Gračanica.

Prema saznanjima New press podukcije, uređenjem katastarskih linija između opština predviđeno je da oko 108 hektara teritorije opštie Gračanica pripadne opštini Kosovo Polje. Na toj teritoriji nalazi se i 445 uglavnom stambenih objekata, od kojih su tri u vlasništvu Srba, a ostali u vlasništvu Albanaca.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA