Govedarica: Nema razgovora sa diktatorom Dodikom

1813

Predsjednik Srpske demokratske stranke i kandidat za predsjednika Srpske, Vukota Govedarica, poručio da ne želi da razgovara sa Miloradom Dodikom, kojeg je nazvao diktatrom!

Lider SDS-a je na vanrednoj pres konferenciji Saveza za pobjedu dodao da se neće odazvati Dodikovom pozivu da on i koalicijski kolega Mladen Ivanić dođu na kafu.

– Ne pada mi na pamet da pijem kafu sa diktatorom. Dodik je na čelu režima koji je od SDS-a pokušao da napravi terorističku organizaciju. Prijetio je na sve načine. Ako treba da sjedimo negdje i da pružimo riječi utjehe, onda je to Trg Krajine. Otići ćemo danas na Trg Krajine i sjesti i razgovarati s Davorom Dragičevićem – jasan je Govedarica.

On je odbacio mogućnost uspostavljanja srpskog jedinstva na koje poziva prvi čovjek SNSD-a:

– To je lažno zajedništvo. Nema jedinstva sa čovjekom koji je brutalno podijelio srpski narod.

Osvrćući se na rezultate nedjeljnih opštih izbora, Govedarica je rekao da je razlika između njega i Željke Cvijanović smanjena na 4,5 odsto i da “nema sumnje da nevažeći listići mogu da utiču na izborni rezultat”.

– Oteta nam je izborna pobjeda i volja naroda. Rast nevažećih listića je nastavljen i sada ih ima više od 44 000 – zaključio je prvi čovjek SDS-a.

Lider PDP-a Branislav Borenović izjavio je da Savez za pobjedu ne priznaje izborne rezultate i da će učiniti sve da ih ospori.

– Uputili smo dopis CIK sa zahtjevom za ponovnim brojanjem za sve nivoe u Srpskoj. Osnov za osporavanje izbora postoji, odnosno da se ponište i raspišu novi – rekao je on.

Ističe kako nema namjeru da uđe u parlament dok se sve ne raščisti.

– Mi u takvim parlamentima nećemo raditi. Institucije su toliko urušile državu. Jedina slobodna teritorija je Trg krajine – dodao je Borenović, navodeći da su juče poslali pismo međunarodnim organizacijama i ambasadama u BiH u kome su ukazali na izborne nepravilnosti.

Pozvao je građane da podrže “opravdani zahtjev za istinom i pravdom, a pogotovo za slobodom u društvu u kom želimo da živimo”.

I novoizabrani poslanik PDP u NSRS Draško Stanivuković je rekao da neće ući u skupštinu dok se ne utvrdi istina oko izbornih rezultata i ne riješi ubistvo banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

I Stanivuković je rekao da će večeras biti na Trgu kako bi još jednom dali podršku Davoru Dragičevću da su uz njega sve dok se ne riješi ko je ubio njegovog sina.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA