FED kup: Ko je u grupi sa Srbijom?

483

Teniserke Srbije igraće u Grupi A Evro-afričke zone FED kupa sa domaćinom Velikom Britanijom, Hrvatskom, Mađarskom, Turskom, Grčkom, Gruzijom i Slovenijom.

Od naredne godine zonsko takmičenje podijeljeno je u dvije grupe, što je novitet, a u gradu Bat igraće se po “round robin” sistemu jer će osam selekcija biti podijeljeno u dvije podgrupe.

– Promjena pravila je samo je u tome što će se igrati na dvije lokacije, tako da nije neka bitna promjena i neće uticati na sam plasman ekipa. Naša grupa, kada se pogledaju reprezentacije, može da bude jača od one u Poljskoj, ali ne mora da znači da će tako i biti, jer sve zavisi ko će u kakvom sastavu doći, tako da je teško dati procjenu u ovom trenutku da li smo izvukli težu ili lakšu grupu. Svaki protivnik može da bude nezgodan, manje više smo protiv svih ovih ekipa već i igrali i samo ako budemo bili u najjačem sastavu možemo da očekujemo uz veliku borbu ispunjenje cilja, a to je plasman u Svjetsku B grupu. Јedino što može da se očekuje je da će za Veliku Britaniju koja je domaćin, igrati njihove najjače igračice. U svakom slučaju se nadam da ćemo mi biti u najjačem sastavu i u tom slučaju možemo svakoga da pobijedimo – rekla je Tatjana Јečmenica Јevtić, selektor Fed kup tima Srbije.

U Grupi B u poljskoj Zjelonoj Gori su domaća selekcija, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Pobjednici grupa u Batu i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u plej-of za popunu Svjetske grupe B 2020.

Takmičenje je na programu od 6. do 9. februara 2019. godine

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA