Erdogan poručio: Podržaću svaki dogovor Srba i Albanaca

384

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan istakao je, u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine radi nalaženja kompromisnog rješenja i poručio da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci.

Erdogan je rekao da očekuje predsjednika Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra, kao i da tom prilikom budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar – Tutin.

Vučić je sa Erdoganom razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Vučić i Erdogan su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu, jer je politički dijalog intenzivan, a ekonomska saradnja sve obimnija.

Oni su konstatovali da su Bošnjaci u Srbiji, koji žive u Raško-Polimskoj oblasti ili Sandžaku, most saradnje između dviju zemalja.

Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posetu predsjednika Erdogana Srbiji u 2019. godini.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA