Država mu “preporučila” da brak održava putem Skajpa

604

Iračaninu (24) oženjenom državljankom Austrije vlasti su odbile zahtjev za azil i preporučile mu da bračnu vezu nastavi da održava putem telefona i interneta iz Iraka.

Služba za azil je ocijenila da mladić, suprotno njegovim tvrdnjama, nije u opasnosti u svojoj domovini, napomenuvši da mu njegov nedavno sklopljen brak sa austrijskom državljankom ne daje pravo na azil.

Kako piše dnevnik Gornjoaustrijske novosti, koji se poziva na administrativnu odluku, vlasti su otišle dalje u svojoj analizi.

– Zanimanje koje ste pokazali za očuvanje braka sa austrijskom državljankom, uprkos vašem povratku u Irak, može da se ostvari na više načina, kao na primer putem Skajpa i povremenim posjetama – navele su austrijske vlasti.

Podnosilac zahtjeva za azil, koji se u aprilu oženio volonterkom koju je sreo u prihvatnom centru gdje je bio smješten, i koji je u Gornjoj Austriji počeo da se školuje za kuvara, planira da uloži žalbu.

Motivi i sadržaj nekih odluka koje su donijele austrijske službe zadužene za obradu zahtjeva za azil bile su na meti kritika posljednjih mjeseci.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA