Direktor “Šuma RS” osumnjičen za zloupotrebu položaja!

1698

Policijska uprava Doboj je danas podnijela izvještaj ovdašnjem Okružnom javnom tužilaštvu protiv Riste Marića (63), direktora “Šuma RS”, Save Kasapovića (63) i Alena Gutića (38) zbog sumnje da su pričinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, odnosno nesavjestan rad u službi.

– Za prvo prijavljeno lice R. M. postoji osnov sumnje da je sredinom aprila 2017. kao odgovorno lice Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” a.d. Sokolac prekoračilo granice svog službenog položaja i ovlaštenja pri donošenju odluke o prodaji šumskog sortimenta u Šumskom gazdinstvu “Borja’ Teslić” – navode u policiji.

Kasapovića sumnjiče da je kao odgovorno lice u ŠG “Borja” Teslić, u cilju realizacije odluke koju je donio Marić, potpisao ugovor o prodaji i isporuci šumskih drvnih sortimenata.

– Za treće prijavljeno lice A. G. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u ŠG “Borja” Teslić propustilo dužnost nadzora nad otpremom drvnih sortimenata. Na navedeni način ovom šumskom gazdinstvu je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 88 315,63 KM – navodi se u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Marić je danas novinarima rekao da je, rješavajući po koncesiji “Tomić kompanije” iz Prnjavora, Uprava JP “Šume Srpske” odredila da to preduzeće može da kupi niže vrijedne šumsko-drvne sortimente.

– Zaduženo je rukovodstvo Šumskog gazdinstva “Teslić” da sprovede postupak, ne kršeći zakonske propise u pomenutom slučaju. Ne vidim nijednu mogućnost da u ovom djelu postoji bilo kakva krivična odgovornost ni po mene ni po članove Uprave, koji su raspravljali u vezi sa pomenutom koncesijom – izjavio je Marić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA