Darko Momić: Postizborni horoskop

2409
Darko Momić
Darko Momić je novinar i kolumnista. Počeo u Glasu Srpske, pisao za Tanjug, magazine Pravda, Faktor i Nedeljnik, najduže radio u Pressu RS, odnedavno ponovo u Glasu Srpske.

Zvijezde i položaj planeta 7. oktobra su bili na strani vladajućih stranaka. Otkrivamo šta položaj planeta kaže za burni postizborni period.

SNSD

Posao: Vaš vladar Mars poslije 12 godina prelazi u drugo polje vlasti, a njegovu poziciju zauzeće Venera. Poslije 7. oktobra dobili ste novu energiju, ali čeka vas neizvjestan period u kojem ćete morati da odlučite da li ćete u rizične poslove sa (ne)poznatim partnerima ili sa bankarima.

Zdravlje: Vratila vam se migrena, ali zato britanski obavještajci ne pokazuju više nikakve simptome.

Ljubav: Vaša dugogodišnja ljubav flertuje s drugim, ali otvoreno vam se nudi udavača s kojom ste kratko bili u ljubavi poslije izbora 2010. godine.

DNS

Posao: Poslije velikog uzleta i beskrajnog zadovoljstva zapali ste u očajanje, jer je dugogodišnji poslovni partner otkrio da imate mangupe u vlastitim redovima. Iako ste strahovali od ulaska retrogradnog Stevandića u vaše polje, problem je izazvao Milan Radović u koga ste polagali velike nade. Bolje da ste se držali SDS-ovaca. To bi bilo odgovorno, jer riječ ipak nije riječ.

Zbirku kolumni Darka Momića Čkalje “Elem” možete pronaći u knjižarama “Kultura” i poslovnicama Pošte Srpske.

Zdravlje: Problemi sa visokim pritiskom. Sa svih strana, posebno iznutra.

Ljubav: Na emotivnom planu više ne pokazujete preveliko interesovanje za promjene. Dugogodišnji partner ne misli tako.

Socijalistička partija

Posao: Napravili ste odličan posao 7. oktobra i ostaje vam samo da ga dobro naplatite. Očekuju vas nove prilike za zaradu i proširenje posla na zajedničke institucije. Moguće je da preuzmete dio poslova dosadašnjih partnera.

Zdravlje: Nikad bolje.

Ljubav: Ostanite vjerni dugogodišnjem partneru. Uostalom, vi za drugoga i ne znate.

Ujedinjena Srpska

Posao: Planirali ste posao u Sarajevu, ali planete vam se nisu posložile kako treba. Ne očajavajte, ulazak vaših zvijezda u NSRS omogućiće vam da i dalje budete u polju vlasti. Možda dobijete i fotelju u Domu naroda BiH i ponovo zasjedete u istu klupu sa licem s inicijalima O. T.

Zdravlje: Prijeti vam gojaznost. Budite umjereniji kad su u pitanju funkcije i fotelje

Ljubav: Niko vas ne voli.

SDS

Posao: Ponovo ste doživjeli poslovni neuspjeh, jer su Srbi pokazali da više vole engleski, nego gusle. Očekuje vas jako buran period, jer vam saradnici otvoreno otkazuju poslušnost i poručuju da “nemaju više vremena da budu u opoziciji”. Nek vam je Bog na pomoći.

Zdravlje: Hronični osip se pojačava.

Ljubav: Emotivno ste rastrojeni između Doboja, Bijeljine i Sokoca.

PDP

Posao: Ulazak Draška u vaše polje bio je od ključnog značaja za poslovni uspjeh koji ste napravili 7. oktobra. Iako ste maksimalno iskoristili partnere sa Trga Krajine to nije bilo dovoljno da vaš počasni Merkur ostane na svojoj poziciji. Usmjerite svu energiju na lokalne izbore 2020. godine, a vaš slogan bi mogao biti “Draško ne može da čeka”.

Zdravlje: Može i BOLJE. Draško zna kako. Prija vam šetnja, ali samo do Sirana i San Rema.

Ljubav: Tražite ljubav novu.

NDP

Posao: S obzirom na to kakve ste lomove (čak i ključne kosti) preživjeli u proteklom periodu, možeta da budete zadovoljni poslovnim rezultatom. Premijerska fotelja vam je izmakla, ali se očekuje da ostanete najkonstruktivniji opozicionar. Što se tiče vlasti, pitajte u Šamcu kako se to radi.

Zdravlje: Preporučuje vam se odlazak na more. Il’ na Čokorska bolja. Svejedno vam je.

Ljubav: Emotivno ste ispražnjeni. Isto kao i stranka.

Darko Momić

Stavovi izneseni u kolumnama objavljenim na portalu SrpskaCafe.com pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stav redakcije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA