Da li je napadač sa Krima imao pomagača?

586

Vlasti Krima ispituju mogućnost da je napadač na koledžu u Kerču imao saučesnika. Iako je prvobitno bilo objavljeno da je student Vladislav Rosljakov sam izveo napad u školi, vlasti vjeruju da mu je možda neko pomogao u pripremi napada.

Prema riječima portparola ruskog Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma Valerija Kiseljeva, Rosljakova je zanimalo pravljenje bombi kućne izrade i o tome se hvalio pred bliskim prijateljima, prenijela je agencija Tass.

Broj žrtava napada na koledžu u Kerču na Krimu povećan je na 21, javio je Tass, pozivajući se na neimenovane medicinske izvore.

Bilans krvavog pira na Krimu: Stradala 21 osoba, 44 u bolnici

Prethodno je objavljeno da je u jučerašnjem napadu, zbog čega je na Krimu proglašena trodnevna žalost, poginula 21 osoba, među kojima 15 studenata i pet zaposlenih na fakultetu.

Ruska ministarka zdravlja Veronika Skvorcova je navela da je od 15 stradalih studenata, 11 bilo maloljetno.

Prema njenim riječima, hospitalizovane su 44 osobe.

Rosljakov (18) je prošao kroz zgradu koledža pucajući na studente prije nego što se ubio.

Vlasti su saopštile da slučaj vode kao masovno ubistvo, a ne terorizam, na šta se prvobitno sumnjalo.

Ruski istražni komitet navodi da su svi ubijeni u napadu stradali od prostrelnih rana, iako je prethodno bilo informacija da se dogodila eksplozija bombe ručne proizvodnje.

Putin: Masakr na Krimu posljedica globalizacije

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je okrivio “globalizaciju” za napad u školi na Krimu.

– To je rezultat globalizacije. Na društvenim mrežama, na internetu. Vidimo da se stvorila čitava jedna zajednica. Sve je počelo tragičnim događajima u školama u SAD – rekao je Putin.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA