Crnadak: Voljom građana izabrani su Ivanić i Govedarica

4561
Igor Crnadak

Tražićemo da se poštuje biračka volja, zato tražimo ponovno brojanje. Sutra podnosimo prigovor. Velika je krađa glasova bila na ovim izborima.

Rekao je ovo Igor Crnadak, predsjednik banjalučkog PDP-a te dodao da je uvjeren da su voljom građana na proteklim izborima pobijedili Mladen Ivanić, za srpskog člana Predsjedništva BiH te Vukota Govedarica, za predsjednika Republike Srpske.

– Tražimo da vidimo da li je broj listića i onih koji su glasali isti. Kome smeta novo brojanje? Samo onima koji su muljali. Sutra u SIPI prijava da su se u jednom preduzeću u Banjaluci dijelili popunjeni listići. CIK nije obezbijedio legalno provođenje demokratskog procesa. Imali smo prijetnje penzionerima i radnicima. Za to postoje krivične prijave. Šta ako oni budu presuđeni po tim prijavama? Ljudi su glasali pod strahom. SNSD-ov kandidat je danas rekao da je bilo reketiranja. Želimo da čujemo OSCE da li su kupovina i prijetnje evropski standardi. Nećemo dozvoliti da narod RS bude pokraden. Prije konstituisanja parlamenata i koalicija mora se postići dogovor o drastičnim izmjenama Izbornog zakona. Svaka prijetnja mora podrazumijevati diskvalifikaciju. Treba nam video-nadzor. Bez toga izbori gube smisao – zaključio je Crnadak.

Podsjećamo, prema još uvijek nepotpunim rezultatima, PDP će imati devet mandata u Narodnoj skupštini RS, te dva u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Goran Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

3 KOMENTARA

Comments are closed.