Bilčar i Mihajlović predati u Tužilaštvo

1714
Goran Bilčar i Marko Mihajlović

Goran Bilčar (28) iz Banjaluke i Marko Mihajlović (27) iz Trna kod Laktaša, osumnjičeni za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice, predati su danas u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Obojica će biti ispitani u svojstvu osumnjičenih, a nakon saslušanja tužilaštvo će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Njima se na teret stavlja da su učestvovali u tuči dvije grupe mladića u kojoj je Milovanović brutalno ubijen. Krvavi obračun odigrao se u četvrtak oko 3.15 časova kod parka “Kupusište” u ulici Nikole Pašića. Svemu je prethodio verbalni sukob. Budući da su svi vinovnici tuče bili pod dejstvom alkohola bezazlena svađa okončana je teškim zločinom.

U Tužilaštvu navode da se Bilčaru na teret stavlja da je počinio krivično djelo ubistvo, te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, dok se Mihajlović tereti za učestvovanje u tuči i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Dan žalosti u Kozarskoj Dubici

Bojan Milovanović

Prvi rezultati istrage ukazuju da je Milovanović s društvom bio u noćnom provodu po Banjaluci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od prijatelja. Bili su u nekoliko noćnih klubova i oko tri sata iza ponoći automobilom Fiat došli su do pekare “Marcello” da nešto pojedu. Tu su se zatekli osumnjičeni Bilčar i Mihajlović, koji su takođe poslije noćnog provoda svratili u pekaru.

– Milovanović i društvo stajali su ispred pekare i pjevušili, a Bilčar im je navodno dobacivao nešto u stilu: “Jeste li vi neki orkestar?”. Bilo je tu i drugog dobacivanja koje je razljutilo Milovanovićevo društvo – pojašnjava izvor blizak istrazi.

On kaže da Bilčar i Mihajlović sjeli u BMW 5 i krenuli prema parku “Kupusište”, a za njima je u Fiatu krenulo Milovanovićevo društvo. Zaustavili su se uporedo s njima i svađa je nastavljena. Padale su teški riječi i psovke, a onda je nekoliko mladića izašlo iz vozila kako bi se obračunali. Došlo je do tuče i naguravanja, a zatim su jedni druge ganjali po ulici. U tom opštem metežu i tuči korištene su i metalne palice, a jedan od osumnjičenih je iz automobila uzeo šrafciger i njime nasrnuo na Milovanovića, koga je ubo u vrat i slijepoočnicu, usljed čega je na mjestu ostao mrtav. Bilčar i Mihajlović su nakon toga pobjegli. Policija je identifikovala na osnovu nadzornih kamera i obojica su uhapšeni.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA