Beogradski sajam knjiga posjetilo preko 195 000 ljudi!

355

Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji je juče završen, posjetilo je 195 166 ljubitelja knjige, saopštili su organizatori.

Pod sloganom “Radost čitanja”, od 21. do 28. oktobra, na više od 30 000 kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavilo se 488 direktnih izlagača (393 domaćih i 95 inostranih), a ukupno 980 učesnika (izlagači, suizlagači i zastupljene firme).

U organizaciji Beogradskog sajma knjiga i izdavača realizovano je 607 programa i 10 izložbi.

Na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvovali su izdavači iz Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Egipta, Irana, Izraela, Japana, Kine, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske, Rusije, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Crne Gore, Švajcarske i Maroka – počasnog gosta manifestacije.

Sajam je pratilo 1 327 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera elektronskih, štampanih i onlajn medija iz zemlje i inostranstva, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Kube, Irana, Japana, Rusije, Ukrajine, Kine, Njemačke i Austrije.

Na 3. Festivalu stvaralaštva mladih predstavljeno je 18 programa.

Počasni gost Sajma knjiga sljedeće godine biće Egipat.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA