Beograd: Pokušali oteti djevojčicu na putu ka školi!

535

Učenica petog razreda Osnovne škole “Ljuba Nenadović”, iz beogradskog naselja Žarkovo, zamalo je oteta na putu od od kuće do škole, zbog čega je u ovoj, ali i nekim okolnim školama, zavladalo vanredno stanje.

– Primili smo prijavu za ovaj slučaj i u toku je utvrđivanje svih neophodnih činjenica – kratko su rekli iz MUP-a Srbije.

Ovaj nemili događaj se dogodio prošlog četvrtka kada se pored djevojčice zaustavio crni kombi koji je, prema pričama svjedoka, vozio ćelavi muškarac koji je pokušao djevojčicu da uvuče u vozilo. Ipak, ona je uspjela da se otrgne i pobjegne.

Mame i tate đaka OŠ “Ljuba Nenadović” pozvani su narednog dana u školu, a nadležni su preduzeli preventivne mjere.

– Od učiteljice smo dobili sve informacije, u školi je bila i policija. Savjetovali su nam da dovodimo i odvodimo djecu, jer su slični incidenti zabilježeni i u obližnjim školama – rekao je jedan od roditelja.

Obavještenje koje je potom izdato pronijelo se kao upozorenje i društvenim mrežama.

– Poštovani roditelji, povodom skorašnjeg događaja koji nas je sve zabrinuo, a desio se na putu od škole do kuće, u naselju Cerak, želimo da vas informišemo o tome da je naša škola preduzela sljedeće mjere pojačane bezbijednosti: Zaključavaju se svi ulazi u školu, izuzev centralnog ulaza, na kojem će, prije i poslije nastave i tokom odmora stajati čuvar, a o događaju je obaviještena policija koja preduzima mjere iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da škola ne može odgovarati za događaje van školskog dvorišta, na putu od kuće do škole i obrnuto, molimo vas da obratite pažnju na bezbjednost učenika (mlađe možete dovoditi i odvoditi iz škole, a starije savjetovati da idu u grupama i ne razgovaraju sa nepoznatima – stoji u dopisu koji su dobili roditelji.

Komšije koje žive u blizini OŠ “Ljuba Nenadović” tvrde da ništa ne znaju o ovom pokušaju otmice deteta, već isključivo o bombi koja je prošle sedmice bila podmetnuta u Spasovdanskoj ulici.

U školi bez komentara

Novinari su pokušali da kontaktiraju nadležne u osnovnoj školi, ali se na telefone niko nije javljao.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA