Apple najavio predstavljanje novih modela iPada i Mac računara

423

Apple je najavio predstavljanje novih modela iPada i Mac računara i to za 30. oktobar u Brooklynu u New Yorku.

Službeni slogan prezentacije je “Radili smo na još nečemu”, a odabir Brooklyna umjesto Steve Jobs Theatrea u Cupertinu je, za mnoge, iznenađujući.

Apple je, osim toga, poslao zanimljive pozivnice koje izgledaju kao mala umjetnička djela u kojem se stilizuje Appleov logotip. Sugeriše se da će ovo predstavljanje biti fokusirano na umjetnike i kreativce.

Očekuje se predstavljanje novog iPad Proa, koji bi kao i nedavno predstavljeni mobilni telefoni, trebao imati Face ID umjesto senzora otiska prsta.

Prognozira se i osvježenje računara, među kojima je i Mac Mini, koji nije osvježen pune četiri godine. iMac također nije dobio neku veću nadogradnju još od 2012. godine, što ga čini idealnim kandidatom za osvježenje ekrana i nove procesore.

Zvijezda ovog predstavljanja bi mogao biti i MacBook Air, odnosno njegov nasljednik, za kojeg se spekuliše da će biti najjeftiniji Appleov računar. Dakle, kao i sadašnji MacBook Air, ali sa nekim unapređenjima poput ekrana.

Apple bi nas takođe mogao iznenaditi predstavljanjem odgođenog bežičnog punjača AirPower, kojeg su predstavili još 2017. godine kada su predstavljali i iPhone X.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA