2Cellos se razilaze na neodređeno?

523

Poznata je činjenica da duo 2Cellos već neko vrijeme proživljava vrhunac karijere. Međutim, sve obaveze kroz koje prolaze donijele su i neželjene posljedice, zbog čega su muzičari odlučili da se raziđu na neodređeno vrijeme.

Iako su nedavno pripremili novi album, Luka Šulić i Stjepan Hauser odlučili su da se rastanu. Stjepan je u razgovoru za RTL rekao da je došlo vrijeme za pauzu jer su život, ritam i tempo ubitačni.

– To je suludo, stvarno smo pretjerali. 200 letova godišnje, konstantno koncerti, putovanja po svim kontinentima, snimanja… Jednostavno se moramo maknuti od toga. Posvetićemo se nekim drugim stvarima u životu, napravićemo jedan zdrav odmak, rekapitulirati sve u glavi i kad dođemo sebi, ako dođemo sebi, možemo opet dalje – rekao je Hauser.

Uskoro ih očekuju australijska i američka turneja, nakon čega će napraviti pauzu, a Hauser je najavio da će nastaviti solo vodama.

– Poslednjih osam godina isključivo sviram kao 2Cellos i ovako izaći iz toga, uopšte se usuditi da sviram sam u Areni klasičnu muziku, bio je sulud potez, ali ja sam lud u glavi i volim rizikovati. Baš sam ponosan na sebe – rekao je Hauser.

S druge strane, Luka će se posvetiti porodici. Naime, on i njegova supruga Tamara su postali roditelji sina Vala. Luka otvoreno priča o porodici i tome koliko mu ona znači.

Stjepan se u takvom okruženju ipak ne vidi još uvijek te kaže da će za 20 godina možda biti tradicionalan čovjek koji želi porodicu.

– Tražim nekoga ko to razumije i ko je spreman sa mnom rasti u svemu, ako je svjesna koliko je sve ovo u svijetu lažno i ako je spremna rasti sa mnom, onda imamo o čemu da pričamo – zaključio je Hauser.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA