Posljednji Ferarijev svjetski šampion Kimi Raikonen na kraju sezone će napustiti Maranelo, objavio je danas slavni italijanski tim.

A svega nekoliko trenutaka kasnije, legendarni Finac je na svom Instagram profilu otkrio da se vraća na mjesto gdje je sve počelo, u Zauber.

– Pogodite ko se vratio?! U sljedeće dvije sezone sam u Zauberu. Osjećam se sjajno jer se vraćam na mjesto gdje je sve počelo – napisao je popularni “Ledeni”, koji je u najbržem karavanu ostvario 20 pobjeda, 18 pol-pozicija, 46 najbržih krugova i 100 pobjedničkih postolja.

Kao talentovani klinac Raikonen je na sebe skrenuo pažnju u nižim serijama. Čelnicima Zaubera sjajne vožnje mladog Finca nisu promakle, pa su ga 2001. doveli u Formulu 1. U Hinvilu je brzo opravdao povjerenje i zapao za oko “većim ribama”. Prvo ga je angažovao Meklaren, zatim i Ferari, kojem je 2007. donio titulu. “Crveni” su 2009. “otkupili” ostatak Kimijevog ugovora kako bi na njegovo mjesto doveli Fernanda Alonsa.

Raikonen je naredne dvije godine vozio reli. Potom je dogovorio povratak u F1, sa Lotusom, nakon čega ga je 2014. Ferari ponovo doveo, indirektno priznavši da je pogriješio već pomenute 2009.

Narednih pet sezona proveo je u Maranelu, iz kojeg odlazi na kraju ove godine. Njegovo mjesto će, po svoj prilici, zauzeti Šarl Lekler.

– Kimijev doprinos timu, i kao vozač i kao čovjek, je bio fundamentalan. Odigrao je ključnu ulogu u napretku ekipe i, u isto vrijeme, bio timski igrač. Kao svjetski šampion sa Ferarijem, uvijek će biti dio naše istorije i porodice. Zahvaljujemo mu se i njemu i njegovoj porodice želimo sve najbolje u budućnosti – saopšteno je iz Maranela.

De. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA