Zašto RK Borac obustavlja rad?

752

Rukometni klub Borac oglasio se i zvaničnim saopštenjem u kojem su iznijeli razloge obustave rada, te javnosti pojasnili u kakvim su se problemima našli.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

“Najveći domaći sportski brend, Rukometi klub Borac m:tel, od četvrtka, 13.9.2018. godine, prestaje sa pripremama za početak naredne sezone, odnosno obustavlja trenažni proces svih selekcija, od prvog tima do najmlađe generacije.

Razlozi za ovaj radikalan potez, na koji smo primorani, su nedostatak ne samo finansijskih sredstava, nego i infrastrukturnih objekata za treniranje.

Posljednje dvije sedmice, zbog zauzetosti SD “Borik”, prvi tim, aktuelni osvajač Kupa BiH, trenirao je u dvorani u Čelincu, što iziskuje nove značajne troškove, a mlađe kategorije, koje redovno osvajaju najsjajnija odličja i u BiH i u regionu, bile su primorane da treninge održavaju u parku Mladen Stojanović, što je nedopustivo!

Podsjećamo da je ova uprava, na čelu sa Milanom Radovićem i Marinkom Umičevićem, u prethodnom periodu, uložila ogroman trud, energiju, vrijeme i novac da bi vratila naslijeđene dugove. Prethodnih pet godina, na godišnjem nivou, izdvajana je trećina ukupnog budžeta Kluba za vraćanje tih naslijeđenih dugova, uz servisiranje tekućih troškova, a u tom periodu osvojili smo četiri titule šampiona BiH i četiri Kupa BiH.

Ističemo da, kao odgovoran kolektiv, trudimo se maksimalno izmiriti poreske obaveze, a ove godine po osnovu poreza uplatili smo više od 70 000 KM (porezi, doprinosi i PDV), od čega više od 60 000 KM samo u posljednjih 15-ak dana. Osim sportskih rezultata, ovo je još jedan od razloga da dobijemo daleko veću podršku svih aktera našeg društva nego što je imamo.

Zbog svega navedenog, nismo u mogućnosti da obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo i u narednom periodu trenažni proces svih selekcija održavali van Banjaluke, ali i obezbijedili normalno funkcionisanje Kluba. Nažalost, zbog toga primorani smo da, kao jedan od rijetkih kluba iz Banjaluke i Republike Srpkse, koji je izborio nastup u nekom od evropskih takmičenja, obustavimo rad do daljnjeg.”

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA