Za glavnog tužioca Tužilaštva BiH prijavilo se deset kandidata

655

Deset kandidata prijavilo se na javni konkurs za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji je završen 31. augusta 2018. godine, potvrđeno je iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH.

VSTV BiH je javni konkurs za upražnjena mjesta raspisao 16. augusta 2018. godine, a među oglašenim pozicijama navedene su i pozicije glavnog državnog tužioca, dva zamjenika glavnog državnog tužioca i glavnog tužioca Tužilaštva Federacije BiH.

– Za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine prijavilo se 10 kandidata, a za poziciju zamjenika glavnog tužioca navedenog tužilaštva 17 kandidata – kazali su iz VSTV-a.

Što se tiče Tužilaštva FBiH, za poziciju glavnog federalnog tužioca prijavilo se pet kandidata.

Iz VSTV-a su nam kazali da još uvijek postoji mogućnost prijema prijava kandidata za navedene pozicije te da trenutno nisu u mogućnosti saopćiti imena prijavljenih kandidata.

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Gordana Tadić, koja već dvije godine rukovodi Tužilaštvom BiH, ranije je potvrdila kako će se kandidovati za ovu poziciju. Ona je na čelo državne pravosudne institucije došla nakon smjene Gorana Salihovića.

Na ranijem javnom konkursu za izbor glavnog državnog tužioca, a koji je nakon raspisivanja poništen, prijavili su se Ivan Matešić, Kasim Halilčević, Ismet Šuškić, Gordana Tadić, Siniša Vranješ, Saša Sarajlić, Miroslav D. Marković, Dijana Kajmaković, Munib Halilović, Tomislav Ljubić, Mustafa Hujdurović, Miroslav Janić i Seid Marušić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA