Vučiću zabranjena posjeta na tri lokacije na Kosovu

646

Policija tzv. Kosova saopštila je da će, u vezi sa planiranom posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sjeveru Kosova, djelovati “u okviru plana vlade u Prištini”, što isključuje obilazak Gazivoda.

Direktor kosovske policije Rašit Čaljaj je, u izjavi za portal “kallkso.com”, rekao da će policija tokom ove posjete primjenjivati vladine naredbe.

Iako Vučić insistira na posjeti jezera Gazivode, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova je odbilo zahtjev da posjeti ovo mjesto.

– Kosovska policija će biti tamo. Kosovska policija neće dozvoliti da se krši stav i plan Vlade – rekao je Čaljaj.

On je rekao da je plan policije napravljen u skladu sa vladinom agendom “koja je odbacila samo jednu tačku od Vučićevog zahtjeva”.

– To neće biti izazov za kosovsku policiju, jer je napravljen plan za posjetu Vučića na Kosovu – rekao je Čaljaj.

Iz Prištine je u Beograd stigla zabrana za posjetu Zubinom Potoku, saznaje RTS.

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je za Tanjug da je Priština, osim brani Gazivode, zabranila posjetu predsjednika Srbije još dvjema lokacijama u Zubitnom Potoku.

Đurić je rekao da je riječ o Centru za ekologiju i razvoj sporta i Centru Crvenog krsta AP KiM u Zubinom Potoku.

Direktor kancelarije za KiM kaže da je odluka saopštena usmeno i da predstavnici u Prištini odbijaju da to pošalju napismeno, zato što smo, kako kaže, ranije danas objavili prethodno obavještenje za zabranu posjete brani Gazivode i “objelodanili njihove laži”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA