Vučić stigao na Kosovo (FOTO)

717

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u dvodnevnu posjetu Kosovu i Metohiji koja je počela obilaskom Gazivoda i Zubinog Potoka, gdje je stigao nakon što je prešao preko administrativnog prelaza Brnjak.

Vučić je obišao Centar za ekologiju, Centar za razvoj sporta i Crveni krst na obali jezera Gazivode za čiju je izgradnju Vlada Srbije uložila više od 200 miliona dinara.

Na brani Gazivode on će se prvi put obratiti građanima, a potom odlazi za Lešak.

Kako je najavljeno Vučić bi trebao posjetiti i porodicu Kovačević u selu Ibarsko Postenje, a potom će obići Poljoprivrednu školu Priština sa privremenim sjedištem u Lešku.

On će se u Leposaviću obratiti učesnicima na zatvaranju Biznis foruma, a u Zvečanu će se sastati sa političkim predstavnicima sa Kosova.

Posted by Kosovo Sever portal on Subota, 8. Septembar 2018.

Iz KFOR-a je saopšteno da je situacija mirna i stabilna i da nema tenzija, te da će preduzeti sve neophodne mjere da se omogući mirna posjeta predsjednika Srbije.

Odlazak Vučića na Kosovo bio je neizvijestan sve do sinoć, kada je predsjednik Srbije saopštio da i pored brojnih provokacija planirana posjeta neće biti otkazana.

U blizini spomenika caru Lazaru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici privodi se kraju montaža bine sa koje će se Vučić sutra obratiti građanima.

Na bilbordima su fotogarfije predsjednika, a čitav sjever oblijepljen je plakatima sa likom Aleksandra Vučića i porukom “Dobro došao, predsjedniče”.

Vidljivo je i više policajaca od uobičajenog broja, a brojne novinarske ekipe već nekoliko dana borave na sjeveru Kosova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA