Tradicionalnim lijepljenjem prvog predizbornog plakata, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, kandidati za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, započeli su kampanju za predstojeće izbore.

Plakat je zalijepljen tačno u podne u centru Banjaluke, tačnije na uglu “parkića”, između Kulturnog centra Banski dvor i Hrama Hrista Spasitelja.

– Danas smo počeli kampanju mada smo mi svoju kampanju već završili. Ovo će biti veličanstvena pobjeda i očekujemo fer i poštene izbore – rekao je Dodik.

On je dodao da je važno da RS može da ide putem stabilnosti, a to jedino može uz Željku i njega.

– Znamo odgovore na mnoge izazove koji nas čekaju u budućnosti. Jedino velika pobjeda SNSD može obezbijediti stabilnost RS – istakao je Dodik.

Kandidat SNSD za predsjednika Srpske Željka Cvijanović rekla je da vjeruje u pobjedu ove strane i stabilnost institucija Srpske.

– Kampanja je samo manifestiacija našeg okupljanja. Očekujem pobjedu i realizaciju svega što je započeto za dobrobit naših građana – rekla je Cvijanovićeva.

Dodik se obratio i Davoru Dragičeviću, ocu nastradalog Davida poručujući mu da je na njegovoj strani.

– I ja želim da se dođe do istine i otpočetka sam bio uz njega. Ovo je bolno za sve i svi želimo da se istina što prije otkrije. Najveća odgovornost je na tužilaštvu – poručio je Dodik.

Predstavljanjem izbornih slogana i DNS je danas zvanično započeo predizbornu kampanju. Predsjednik ove stranke, Marko Pavić je na konferenciji za novinare u Banjaluci predstavio slogane ove stranke.

Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da očekuje da predizborna kampanja za opšte izbore u BiH protekne u demokratskoj atmosferi, te da svi politički subjekti u nju unesu što više elemenata jedinstva.

Pokret “Uspješna Srpska” ozvaničio je danas u Bijeljini početak predizborne kampanje okupljanjem ispred prostorija stranke, odakle je na put po Srpskoj, do svih odbora u opštima i gradovima, krenuo autobus ovog pokreta.

Iz pokreta su poručili da danas prave prvi korak na putu ka stvaranju uspješne Republike Srpske, koja će, kako su istakli, uspjeti sa novim ljudima i boljom politikom.

Predsjednik “Uspješne Srpske” Zlatko Maksimović rekao je novinarima da ovaj pokret ne priča prazne priče, već radi i ima najtemeljniji program i najbolja rješenja za nagomilane probleme, a kampanju započinje na jedinsten način.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.