Upozorenje vozačima na jake udare vjetrova

321

U južnim i ponegdje u istočnim krajevima Bosne i Hercegovine upozorava se na mjestimično jače udare vjetra.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog izvođenja sanacionih radova na magistralnom putu M-5 Blažuj-Gromiljak na lokalitetu Gladno Polje od osam do 17 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz povremene 15-minutne obustave.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Napominju se vozači da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA